Социалните мрежи Meta/Facebook и Twitter вече са блокирани в Русия, съобщи

...
Социалните мрежи Meta/Facebook и Twitter вече са блокирани в Русия, съобщи
Коментари Харесай

Путин блокира достъпа до Facebook и Twitter в Русия

Социалните мрежи Meta/Facebook и Twitter към този момент са блокирани в Русия, заяви Би Би Си.

Първо съветският медиен регулатор Роскомнадзор разгласи, че е взето решение от 4 март 2022 година да се блокира достъпът до Фейсбук на територията на Руската федерация. Официално посочената причина е " 26 случая на дискриминация против съветски медии. През последните дни обществената мрежа ограничи достъпа до сметките на някои следени от Кремъл съветски медии заради разпространявана от тях дезинформация - телевизионния канал " Звезда ", организациите РИА " Новости " и Sputnik, Russia Today, осведомителните портали Лента.ру и Газета.ру.

В отговор президентът на Meta по световните въпроси Ник Клег съобщи, че компанията ще направи всичко допустимо, с цел да възвърне достъпа до обществената платформа.

" Скоро милиони елементарни руснаци ще открият, че е отрязан достъпът им до тествана информация, лишили са ги от ежедневната им опция да поддържат връзка със фамилията и приятелите, принудили са ги да мълчат. Ние ще продължим да вършим всичко, с цел да възстановим достъпа на хората, с цел да могат безвредно да показват своите мисли и да провеждат своите дейности. " - увери Клег.

По-късно на уеб страницата на Роскомнадзор се появи и известие, че се лимитира достъпът до Twitter. В него се споделя, че решението за това е взето от съветската основна прокуратура на 24 февруари - подсещаме, това е денят на съветското навлизане в Украйна.

Достъпът до Би Би Си в Русия също беше блокиран, както и на редица чуждестранни и съветски медии, чието наличие не дава отговор на формалната осведомителна политика на Кремъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР